Подоляк сказав, чому Захід не вводить нові санкції / фото УНІАН

Країни Заходу не поспішають з введенням нових санкцій проти Росії і посиленням вже введених, оскільки більше не бояться воєнної поразки України і тому більше не хочуть шкодити своїм компаніям, які все ще торгують з Росією. Таку думку висловив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю РБК-Україна.

"Вони розуміють, що Росія не виграє. І вони вже розуміють, що безпека сьогодні на набагато глибшому рівні, ніж було на початку або середині війни. Вони розуміють, що Україна контролюватиме, модеруватиме війну. Тоді про що ти будеш думати? У вас немає небезпеки. Ти можеш думати тільки про те, щоб дозаробити ще трохи грошенят", – пояснює ситуацію Подоляк.

Він зазначив, що "на Росії сьогодні вкрай вигідно заробляти", оскільки росіяни сьогодні готові платити вдвічі, втричі, або навіть в п'ять разів більше за той же продукт.

"Просто про це як би не прийнято говорити в світі – це ж бізнес. Ніяких проблем, ніякої моралі, цей бізнес був і десять років, і сто років тому", – говорить Подоляк.

Санкції проти Росії - останні новини

Наприкінці лютого Євросоюз погодив десятий пакет антиросійських санкцій, який приурочили до річниці російського вторгнення в Україну. Попри це вміст пакету був досить пересічним і не завдавав агресору такої шкоди, як раніше прийняті санкції.

Як очікувалося, 11-й пакет санкцій, спрямований на блокування обходу вже введених обмежень, повинні були прийняти ще в травні. Однак станом на середину червня рішення досі не прийнято, і немає ясності, коли цей пакет буде затверджений.

Вас також можуть зацікавити новини: