фото УНІАН

Шевченківський районний суд міста Києва переніс слухання у справі про арешт акцій компанії «Мотор Січ», яка займається розробкою і виробництвом, ремонтом і обслуговуванням авіаційних газотурбінних двигунів для літаків і вертольотів, на 14 вересня в зв'язку з тим, що сторона захисту запросила на слухання почесного президента компанії, колишнього народного депутата В'ячеслава Богуслаєва.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила слідчий суддя Лідія Щебуняева.

«За результатами отриманих пояснень сторони захисту суд прийняв рішення відкласти слухання у зв'язку з викликом свідка на 14 вересня на 16:00», - сказала вона.

Відео дня

В ході сьогоднішнього судового розгляду сторона захисту в особі адвокатів акціонерів АТ «Мотор Січ» прийняла до розгляду рішення апеляційного суду міста Києва від 28 серпня і подала в суд клопотання про запрошення конкретних представників органів державної влади.

Дане клопотання було відхилено через те, що суд не бачив явних юридичних підстав для того, щоб долучати представників державної влади, і їх безпосередньої зацікавленості в справі підприємства. Після цього адвокат заявив про клопотання щодо повторного відводу судді у даній справі, що суд також відхилив, мотивуючи тим, що така поведінка сторони захисту є затягуванням справи.

За словами адвоката Олександра Максименка, даний судовий розгляд - це суто політична справа і може затягуватися роками.

Як повідомляв УНІАН, Київський апеляційний суд у четвер, 28 серпня, на черговому засіданні у справі про арешт акцій компанії «Мотор Січ» мав залучити представників державних органів і в черговий раз переглянути рішення суду щодо арешту акцій компанії, проте відмовився задовольняти скарги сторони захисту.

Раніше, на засіданні 25 серпня, Шевченківський районний суд міста Києва відхилив позов компанії-акціонера "Мотор Січ" щодо відведення судді Лідії Щебуняєвої в справі про накладення арешту на акції компанії.

У четвер, 6 серпня, слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва виніс ухвалу, згідно з яким було накладено арешт на прості іменні акції АТ "Мотор Січ", які знаходяться на рахунках в цінних паперах, відкритих в депозитарних установах.

Тривалий час АТ «Мотор Січ» контролював колишній нардеп В'ячеслав Богуслаєв, який дотепер є президентом підприємства і генконструктором вертолітної техніки. У грудні 2019 року його визнав, що продав у 2016 році свої акції інвесторам з Китаю, щоб врятувати підприємство.

Довідка УНІАН. АТ «Мотор Січ» - українське підприємство, що займається розробкою і виробництвом, ремонтом і обслуговуванням авіаційних газотурбінних двигунів для літаків і вертольотів, а також промислових газотурбінних установок. Штаб-квартира розташована в місті Запоріжжя.