Ілюстрація REUTERS

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група «Метінвест» розраховує виконати план з виробництва сталі на 2020 рік, незважаючи на кризу, спричинену поширенням коронавірусної інфекції (COVID-19).

Про це повідомив генеральний директор групи «Метінвест» Юрій Риженков у ході першого в історії віртуального прес-туру на Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча.

Читайте також«Метінвест» провів перший в історії віртуальний прес-тур на Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча

Відео дня

«З виробництва стали ми плануємо виконати свої плани, розраховуємо зберегти виробництво на тому рівні, який у нас був запланований. Також ми на сьогодні не плануємо скорочення нашої інвестпрограми», - сказав Риженков.

Він повідомив, що компанія також продовжить виконувати свої боргові зобов'язання.

«Ми сьогодні продовжуємо обслуговувати наші борги. Навіть днями Moody's підвищило кредитний рейтинг «Метінвест» з B3 на В2 з прогнозом стабільний, що показує стійкість компанії навіть у ці непрості часи й здатність компанії працювати з ринком фінансових запозичень», - сказав він.

Гендиректор «Метінвесту» наголосив, що компанія не планує проводити реструктуризацію своїх боргів, однак не відкинув можливості угод з рефінансування.

«Ми не плануємо реструктуризацію. Звісно, ми в постійному контакті з нашими інвесторами. Можливі різні операції з рефінансування наших боргів, але це відбувається у стандартному режимі, так, як це відбувалося минулого року, коли ми рефінансували частину своєї заборгованості новими довгими й дешевшими фінансовими інструментами. Звичайно ж, нам хотілося б подібні угоди укладати й у цьому році, і над цим наша команда працює», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, «Метінвест» у 2019 році зберіг виробництво металопродукції на рівні 2018 року, зробивши 8,755 млн тонн.

Минулого року група скоротила виробництво чавуну на 3% - до 7,928 млн тонн, а збільшила виплавку сталі на 3% - до 7,578 млн тонн.

Довідка УНІАН. Група «Метінвест» – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні й одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини та сталі.