Проект мають реалізувати до 2022 року / фото УНІАН

Кабінет міністрів України запустив експериментальний проект з використання віддаленого кваліфікованого електронного підпису "Смарт-Дія".

Відповідну постанову було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Читайте такожПортал "Дія" тимчасово зупинив реєстрацію ФОПів

Відео дня

Терміни реалізації

"Погодитися з пропозицією Міністерства цифрової трансформації, Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби щодо реалізації до 1 липня 2022 року експериментального проекту з використання віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Смарт-Дія»", - сказано в проекті постанови.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що метою його прийняття є усунення проблеми неможливості здійснити віддалену ідентифікацію фізичних осіб, які вперше звертаються за отриманням кваліфікованих електронних довірчих послуг.

Передбачається, що фізичні особи, які звернулися за наданням даної послуги на державний портал "Дія", отримуватимуть її від кваліфікованих постачальників.

Хронологія подій

  • 2 квітня 2020 року Мінцифри запустило портал державних послуг "Дія". На порталі можна отримати близько 30 державних послуг онлайн.
  • 21 квітня Міністерство цифрової трансформації запустило офіційний веб-сайт company.diia.gov.ua державної IT-компанії Diia Company. На початку квітня Мінцифри запустило у відкритий доступ портал державних послуг»Дія".
  • 2 вересня 2020 року портал "Дія" призупинив реєстрацію ФОПів.