Інноваційний метод отримання металічного титану, розроблений науково-дослідницьким центром Velta RD Titan, отримав позитивний висновок від «Українського інституту інтелектуальної власності» (Укрпатент).

Новий метод значно знижує вартість титану за рахунок низької енергоємності процесу. Титан має ряд значних переваг перед широковживаними металами: міцний та легкий, витримує екстремальні температури та агресивні середовища, дружній до людського тіла. Але висока вартість стримувала вибуховий ріст використання даного металу. Таким чином український винахід отримання доступного титану може запустити процес глобальних змін на ринку металів.Окрім того, технологія компанії «Велта» має концепцію нульових викидів.

«Мета «Велти» – титанові побутові вироби, доступні пересічному споживачу. Ми не тільки розробили технологію отримування доступного титану, ми вже отримуємо сотні кілограм порошку та тестуємо кінцеві вироби з власного металічного титану», - прокоментував Андрій Бродський, генеральний директор ТОВ ВКФ «Велта».

Відео дня

Velta RD Titan з 2017 року працює над вивченням нових підходів отримання титанових матеріалів. Першу заявку на патентування новітньої технології дослідницький центр подав до патентних бюро США та України у лютому цього року.

ТОВ ВКФ «Велта» володіє Лікарівським і Бирзулівським родовищами ільменіту. На базі останнього 9 років функціонує гірничо-збагачувальний комплекс з видобутку та переробки титанової руди. «Велта» займає 2% на світовому ринку титанової сировини.

Velta RD Titan - науково-дослідницький центр, де була розроблена новітня технологія виробництва металічного титану, а також тривають подальші дослідження максимального зниження вартості виробництва даного металу. Титановий порошок, вироблений Velta RD Titan, в подальшому використовується науково-дослідницьким центром  Velta Titanium Metal для тестування і виробництва кінцевих побутових виробів з титану.