Ілюстрація REUTERS

В Україні на сьогодні розпочато будівництво гуртожитків для військовослужбовців за контрактом на 25 будівельних майданчиках в межах військових містечок.

Читайте такожВійськовим-контрактникам компенсуватимуть оренду житла

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Відео дня

«Будівництво розпочалось на територіях військових містечок майже по всій території України — у 21 області. На даний час вже розпочато будівництво на 25 будівельних майданчиках. До кінця місяця планується завершити проведення закупівель послуг на будівництво казарм поліпшеного планування ще на 25 будівельних майданчиках», - сказав речник.

Він нагадав, що загалом на реалізацію проекту з будівництва 184 житлових комплексів для Збройних сил України для розміщення 23 тис. військовослужбовців військової служби за контрактом передбачено фінансовий ресурс у сумі 2,6 млрд грн.

«Фінансування робіт буде здійснюватися наступним чином: 1 млрд грн — за спеціальним фондом за рахунок коштів, які надійшли до Міноборони від реалізації конфіскованого майна; 1,6 млрд грн — за загальним фондом Міністерства оборони України», - повідомив Гуцуляк.