На пленарному засіданні 20 вересня 2012 року Київська міська рада підтримала проект рішення «Про затвердження Міської цільової програми створення та впровадження Містобудівного кадастру міста Києва на 2013-2015 роки».

Як зазначила на брифінгу заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега, цільовою програмою передбачається створення містобудівного банку даних столиці у форматі Містобудівного кадастру, повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської ради.

Фінансування програми передбачено на рівні 77,43 млн. гривень з міського бюджету.

Відео дня

«Фактично мова йде про створення інформаційної моделі міста, в якій відображатимуться геопросторові дані про територію, екологічні, інженерно-геологічні умови, характеристики будинків та споруд, державні стандарти і правила, містобудівна та проектна документація», - сказала секретар Київради.

За її словами, створення кадастру дозволить організувати систему моніторингу об’єктів містобудівної діяльності, ліквідувати диспропорції у використанні територій, підвищити ефективність їх використання та в цілому дозволить сформувати та впровадити єдину міську політику з розвитку містобудівної діяльності і територіального планування у столиці.

Крім того, наявність єдиного банку даних, що включатиме весь спектр інформації про місто, дозволить визначати найбільш ефективні вкладення у розвиток інфраструктури столиці та сприятиме залученню інвестора.

Також це дасть змогу забезпечувати інформаційні потреби як державних органів, організацій та органів місцевого самоврядування, так і власне громадян.