Харківська область і штат Техас (США) досягнули перших угод про співробітництво.

Як повідомили кореспондента УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це поінформував голова облдержадміністрації Михайло Добкін, який на чолі делегації Харківщини перебуває з візитом у Сполучених Штатах Америки.

Коментуючи перші результати візиту, харківський губернатор повідомив, що делегація відвідала Х'юстонський медичний центр, який є найбільшим медичним закладом США. За словами М.Добкіна, досягнуто домовленості з керівником центру доктором Робертом Робертсоном щодо стажування харківських фахівців на базі Х'юстонського медичного центру.

Відео дня

«Була досягнута домовленість, що протягом року близько 10 осіб зможуть там побувати, також зможуть пройти стажування в центрі чиновники від охорони здоров'я Харківської області, які відповідають за реформи в даній галузі», - повідомив М.Добкін.

За його словами, Х'юстонський медичний центр об'єднує понад 50 медичних установ з 92 тисячами медперсоналу. Бюджет установи становить 14 млрд дол.

«Можна говорити про те, що між Х'юстоном і Харківською областю є такі точки дотику, які дозволяють сподіватися не на одноразову співпрацю, а на співпрацю з максимальним використанням переваг, досягнень і досвіду», - наголосив М.Добкін.

За даними прес-служби, мета візиту харківської делегації до штату Техас - презентація промислового, сільськогосподарського, наукового та інноваційного потенціалу Харківської області, проведення зустрічей з керівництвом та діловими колами штату Техас. Крім того, учасники делегації ознайомляться з техаським досвідом видобутку нетрадиційного газу, а також з технологією гідророзриву під землею. Також планується налагодити співпрацю між Харківщиною і штатом Техас у сфері сільського господарства.