Ілюстрація REUTERS

Незважаючи на скасування конкурсу з продажу державного пакета акцій «Центренерго», який мав відбутися 13 грудня, плани уряду приватизувати підприємство не змінилися.

Читайте такожВелика приватизація переноситься на наступний рік

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, повідомляє прес-служба уряду.

Відео дня

«Незважаючи на перенесення термінів конкурсу з продажу державного пакета «Центренерго», плани уряду не змінилися. Приватизації підприємства бути. Але ми бачимо, що Фонду державного майна і раднику з приватизації потрібно провести більш ґрунтовну підготовку до продажу. Уряд розраховує на справжню конкуренцію на аукціоні, і ми хочемо бачити серйозні іноземні компанії серед його учасників», - цитує міністра прес-служба уряду.

Згідно з повідомленням, Саєнко також вважає, що проведення конкурсу з продажу підприємства за новим законом «Про приватизацію» дає змогу очікувати інтерес з боку іноземних інвесторів.

Як повідомляв УНІАН, конкурс з продажу державного пакета акцій енергогенеруючої компанії "Центренерго" у розмірі 78,3% було призначено на 13 грудня об 11:00.

Однак 11 грудня стало відомо, що конкурс було скасовано, оскільки нікого з двох претендентів не було допущено до торгів.

Довідка УНІАН. «Центренерго» є одним з провідних виробників електроенергії в Україні. Держава володіє 78,289% акцій компанії. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська і Трипільська, їхня сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт - 14% генеруючої потужності України. «Центренерго» поставляє електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.

Компанія «Центренерго» потрапила в число об'єктів великої приватизації на цей рік, причому саме з неї планували почати цей процес.

Радник з приватизації ПАТ "Центренерго" аудиторсько-консалтингова компанія Ernst & Young оцінила належний державі пакет акцій підприємства (78,3%) в 5,985 млрд грн (225,48 млн дол.).

3 жовтня Кабмін встановив стартову ціну держпакету акцій «Центренерго» в 5,98 млрд грн.

Чистий прибуток "Центренерго" в 2017 році зріс у 5 разів порівняно з 2016 роком - до 1,9 млрд грн, однак у січні-вересні 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2017 року підприємство скоротило чистий прибуток у 4,28 разу - до 489,51 млн грн з 2,09 млрд грн.