На світових фондових ринках в середу, 21 квітня, спостерігалася змішана динаміка, не дивлячись на сильні корпоративні результати за перший квартал.

Про це повідомив в коментарі агентству УНІАН стратег компанії Astrum Investment Management Костянтин ЛИТВИН.

За його словами, Boeing, Morgan Stanley і Apple порадували інвесторів своїми результатами, перевищивши очікування по чистому доходу і чистому прибутку, що викликало зростання котирувань акцій цих компаній. Саме зростання акцій цих трьох гігантів надало вчора підтримку індексу DJIA.

Відео дня

Як підкреслив К.Литвин, останнім часом американський ринок показує цікаву особливість: на момент виходу квартального звіту котирування ростуть на відмінних результатах, проте незабаром після звіту котирування знижуються на фіксації прибутків. Наприклад, вчора Intel, Johnson&Johnson, Goldman Sachs закрилися зниженням котирувань, які на даний момент знаходяться нижчим за рівні закриття торгової сесії. Саме тому ключові індекси вчора не виросли.

Стратег відзначив, що за підсумками торгів в середу індекс DJIA виріс лише на 0,1% до 11124 пунктів, індекс S&P 500 також не зазнав істотних змін, закрившись на рівні 1206 пунктів. Сьогодні на динаміку торгів може вплинути цілий ряд макроекономічних даних з Європи і США.