Голова Ради директорів Group DF Дмитро ФІРТАШ не вів і не веде переговорів з бізнесменом Ігорем КОЛОМОЙСЬКИМ про придбання ВАТ «ДніпроАзот» (місто Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.).

Як передає кореспондент УНІАН, про це І.КОЛОМОЙСЬКИЙ заявив сьогодні журналістам у Кабінеті Міністрів.

«Не вів і не веде (переговори – УНІАН)», – сказав він, відповідаючи на запитання, чи проходили такі переговори.

Відео дня

При цьому І.КОЛОМОЙСЬКИЙ повідомив, що поки що не збирається продавати підприємство.

Відповідаючи на запитання, чи готовий він продати підприємство, І.КОЛОМОЙСЬКИЙ сказав: «Ні, не погоджуся. Поки що не погоджуся».

Як повідомлялося в ЗМІ, Антимонопольний комітет України одержав заявку на концентрацію більш як 50% підприємства "ДніпроАзот" – великого виробника аміаку й азотних добрив, контрольованого бізнесменом И.КОЛОМОЙСЬКИМ. Про це 10 березня повідомив журналістам перший заступник голови АМКУ Юрій КРАВЧЕНКО. "Так, є така заявка", – сказав він. Від кого одержана заявка на концентрацію, він не уточнив, посилаючись на конфіденційність. Заявка була одержана комітетом у 2010 році.

Нагадаємо, раніше Д.ФІРТАШ взяв курс на скуповування хімічних активів в Україні, заявивши про бажання створити велику хімічну компанію, яка б консолідувала всі вітчизняні хімічні підприємства. У березні стало відомо, що Д.ФІРТАШ купив черкаський "Азот", у вересні 2010 було оголошено, що концерн "Стирол" увійшов в Ostchem Group – хімічний холдинг у складі Group DF, а на початку лютого підтвердилося придбання бізнесменом північнодонецького "Азоту". В Україні Group DF контролює також "Рінеазот". Таким чином, під контролем Д.ФІРТАША майже 70% виробництва аміаку в країні, близько 60% – карбаміду і 100% – аміачної селітри.

Довідка УНІАН. ВАТ «ДніпроАзот» (м.Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.) входить в п'ятірку найбільших хімічних підприємств України. Спеціалізується на випуску аміаку, карбаміду, продуктів хлорної групи.

Основними акціонерами підприємства є компанії: ТОВ «Альфатрейдер» (24,745%), ТОВ «Індастріал Гарант» (24,887%), ТОВ «Солайм» (24,973%) і ТОВ «Реал-Стандарт» (14,249%) (Дніпропетровськ).