До Фонду державного майна України (ФДМУ) звернулися перші дві компанії з проханням про укладення договору про конфіденційність на ознайомлення з конкурсною документацією з продажу держпакетів акцій енергокомпаній.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі ФДМУ.

Згідно з інформацією прес-служби, одна заявка надійшла стосовно ПАТ "Західенерго" і одна - стосовно ПАТ "Київенерго".

Відео дня

Нагадаємо, голова Фонду держмайна Олександр РЯБЧЕНКО раніше заявляв, що в Україні реальними покупцями "Київенерго", що відповідають конкурсним вимогам, можуть виступити такі компанії, як "Луганське енергетичне об`єднання", "Сервіс-Інвест", "Полтава-", "Львів-" і "Київобленерго". Реальним покупцем держпакета акцій "Західенерго" може виступити ДТЕК.

Довідка УНІАН. Фонд державного майна України 5 жовтня оголосив про проведення приватизаційних конкурсів із відкритою пропозицією ціни за принципом аукціонів із продажу 45,103% держпакета акцій енергогенеруючої компанії «Західенерго» і 25% акцій «Київенерго». Приватизаційні конкурси відбудуться 25 листопада 2011 р. Стартова ціна 45,103% акцій «Західенерго» становить 1 млрд. 932 млн. грн., 25% акцій «Київенерго» - 432 млн. 305 тис. грн.