Верховна Рада України ухвалила закон "Про ратифікацію Інструменту підписання на акції ЄБРР, які підлягають оплаті на вимогу".

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного закону (№ 0233) проголосували 240 народних депутатів з 295 зареєстрованих в сесійній залі.

Законом ратифікований Інструмент підписання на акції Європейського банку реконструкції і розвитку (далі - ЄБРР), які підлягають сплаті на вимогу, підписаний 19 травня 2011 року в м. Києві, який набуває чинності для України в порядку, передбаченому Резолюцією Ради ЄБРР "Збільшення дозволеного до випуску статутного капіталу, випуск і підписка на капітал, який підлягає оплаті на вимогу, і викуп" від 14 червня 2010 року.

Відео дня

Ратифікація вказаного документу дозволить забезпечити участь України у збільшенні акціонерного капіталу ЄБРР, що підтримає частку України в статутному капіталі Банку на рівні 0,8% і дозволить надалі розраховувати на ефективне фінансування банком проектів, які мають важливе значення для досягнення стратегічних пріоритетів розвитку економіки України.