Всі смартфони отримають 108-мегапіксельний сенсор ISOCELL Bright HMX / фото XDA Developers

Раніше Xiaomi підтвердила, що вона першою в індустрії використовує новітній фотосенсор Samsung ISOCELL Bright HMX формату 1/1,33 дюйма рекордної розподільчої здатності 108 Мп в майбутньому флагманському смартфоні.

Читайте такожApple дозволить ремонтувати iPhone неавторизованим центрам

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Передбачається, що цим смартфоном виявиться Mi Mix 4, чий вихід очікується наступного місяця. Але нові дані вказують на те, що зараз в розробці Xiaomi перебуває щонайменше чотири нових смартфони зі 108-мегапіксельною камерою. Докази виявили ентузіасти зі спільноти розробників XDA Developers в офіційному додатку Mi Gallery", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в останній версії програми з'явилася підтримка перегляду 108-мегапіксельних знімків. У відповідній частині коду згадуються чотири сумісні моделі під кодовими назвами Tucana, Draco, Umi та Cmi. Чи треба говорити, що ці імена належать наразі не анонсованим пристроїв, що можуть вийти на ринок під брендом Xiaomi, так і в рамках суббренду Redmi. Всі вони мають отримати 108-мегапіксельний сенсор ISOCELL Bright HMX, розроблений Samsung спільно з Xiaomi для камер смартфонів.

"На жаль, наразі інших подробиць немає. Що цікаво, джерело каже, що Xiaomi Mi Mix 4 має інше кодове ім'я. Тобто, серед перерахованих моделей його немає. Виходить, або первинні чутки, що Xiaomi Mi Mix 4 стане першим 108-мегапіксельним смартфоном невірні, або розробники наразі не додали його підтримку в додаток Mi Gallery", - підкреслює видання.

Також інсайдери вказують, що Xiaomi, яка лише минулого тижня представила смартфони Redmi Note 8 і Redmi Note 8 Pro, вже готується до наступної великої презентації. Захід відбудеться в Шанхаї 24 вересня. Цього дня очікується анонс Xiaomi Mi Mix 4, а також Xiaomi Mi 9S та нової прошивки MIUI 11 на базі Android 10, чий реліз відбудеться вже сьогодні.