Xiaomi запатентувала складаний смартфон

Смартфон Xiaomi Mi CC9 Pro і його глобальна версія Mi Note 10, представлені минулого тижня, можуть похвалитися основною камерою з п'яти модулів. Але що, якщо стільки ж датчиків зображення матиме фронтальна камера? Патентна заявка Xiaomi на такий апарат була виявлена в базі Національного управління інтелектуальної власності Китаю.

Читайте такожСтартували продажі нового смартфона Redmi Note 8T (фото)

У документі описується складаний мобільний пристрій, який складається дисплеєм назовні, подібно до Huawei Mate X. При цьому одна половина смартфона набагато товстіша за іншу – там розміщуються батарея та інші компоненти, включаючи камеру. Остання, до речі, має висувну конструкцію і п'ять датчиків зображення. Залежно від того, яким боком ви тримаєте смартфон, камера може використовуватися як фронтальна, так і основна, пише itc.ua.

Відео дня
false
false

Варто враховувати, що це всього лише патент, тому не факт, що Xiaomi зважиться випустити на ринок такий дивовижний смартфон. З іншого боку, у Vivo є Nex 3 з подвійною висувною фронтальною камерою, чому б не зробити таку ж камеру, але з п'ятьма модулями. У Xiaomi є багато різних патентів, у тому числі і на складаний смартфон, прототип якого компанія вже демонструвала на відео. А нещодавно виробник представив дуже незвичайний і найдорожчий свій смартфон – Mi MIX Alpha з гнучким дисплеєм, який обертається навколо пристрою.