Ілюстрація REUTERS

До квітня 2020 року на 10 станціях столичного метро запустять 4G Internet.

Читайте такожМобільні оператори обіцяють українцям максимальні покриття зв'язку язком 4G

Про відповідний план впровадження інтернет-зв'язку в столичному метро повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов у Facebook.

Відео дня

За його словами, проведено переговори та узгоджено загальна схема імплементації поетапного впровадження 4G в метро з Ключовими операторами Vodafone, Kyivstar, Lifecell.

"Терміни. I квартал 2020: старт роботи 4G Internet на станції метро Академмістечко, Житомирська, Святошин, Нивки, оболонь, Мінська, Оболонь, Сирець, Дорогожичі, Лук'янівська; кінець 2020 - початок 2021: всі станції та тунелі", - повідомив Бахматов.

Він зазначив, що зараз КП "Київський метрополітен" має підготувати технічні умови по проекту, а Київська міська рада затвердити тарифи "за телеком доступ до комунальних об'єктів транспорту міста".

У свою чергу, компанія "Huawei Ukraine" проведе огляд майданчиків метро, розробить і погоджує робочий проект по впровадженню 4G.

Як повідомляв УНІАН, станом на жовтень 2018 року понад 1200 одиниць міського наземного громадського транспорту були обладнані бездротовими точками доступу до мережі інтернет.

У липні 2019 року переможцем тендеру на постачання обладнання та проведення технічних робіт по впровадженню в столичному метрополітені зв'язку 4G була визначена компанія Huawei Ukraine.