Ілюстрація REUTERS

До кінця 2021 року половина всіх розрахунків в Україні здійснюватиметься за допомогою мобільного телефону, вважає старший віце-президент компанії Visa в країнах СНД і Південно-Східної Європи Віра Платонова.

Читайте такожУкраїна увійшла в топ-10 європейських країн за кількістю платежів через смартфони та годинники

«Якщо проаналізувати тренд платежів в Україні, до кінця 2021 року половина всіх розрахунків в країні здійснюватиметься за допомогою мобільного телефону. Цифри зростають у геометричній прогресії », - сказала Платонова в інтерв'ю УНІАН.

Відео дня

Вона вважає, що побоювання громадян щодо безпеки таких платежів можна подолати за допомогою кропіткої роботи банків, держави і платіжних систем з навчання людей.

«Біометрія - ідентифікація за допомогою відбитка пальця або знімка особи - найбезпечніша технологія. Це не пін-код, який можна підглянути, а особисті дані людини, які неможливо підробити. Рівень такого шахрайства в Україні рекордно низький навіть для європейських країн», - додала Платонова.

За її словами, особливу увагу потрібно приділяти соціальному інжинірингу, коли люди самі розголошують персональні дані шахраям по телефону або через інтернет.

Як повідомляв УНІАН, згідно зі статистикою Національного банку України, загальна кількість платіжних карток в Україні за січень-вересень 2019 року зросла на 9% - до 64,7 млн штук, і 60% цієї кількості становлять активні платіжні картки.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті УНІАН.