Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" СЕТАМ (онлайн-аукціон OpenMarket) виставило на продаж Wi-Fi обладнання Київського метрополітену за 7,2 мільйона гривень.

Читайте такожHuawei будуватиме 4G-зв'язок в київському метро

Про це повідомляє прес-служба СЕТАМ.

Відео дня

"569 позицій арештованого Wi-Fi обладнання знаходяться на станціях метро "Університет", "Дніпро", "Олімпійська", "Арсенальна", "Хрещатик", "Лук'янівська", "Кловська", "Золоті Ворота", "Палац Спорту", "Площа Льва Толстого", "Майдан Незалежності", а також в Інженерному корпусі КП "Київський метрополітен", - сказано в повідомленні.

Серед арештованого майна, виставленого на продаж: джерела безперебійного живлення, батарейні блоки, сервери, шлюзи, камери та інше.

Аукціони заплановані на 23 грудня 2019 року і 2 січня 2020 року.

Загальна стартова ціна виставленого на продаж майна: 7,278 мільйона гривень.

"Ми дуже сподіваємося, що після зміни власника обладнання, Wi-Fi в Київському метрополітені запрацює якісно і швидко, буде радувати відвідувачів", - цитує прес-служба генерального директора СЕТАМ Віктора Вишньова.

Як повідомляв УНІАН, з 2013 року інвестиційна комісія КМДА кілька разів оголошувала конкурси на будівництво мережі Wi-Fi у столичному метрополітені, однак через відсутність інтересу з боку інвесторів або відсутності повних пакетів необхідних документів конкурси не відбулися.

Наприкінці 2014 року компанія Mosquito Mobile взяла участь і перемогла у тендері на будівництво мережі, яка повинна охопити 52 станції, тунелі ліній метрополітену протяжністю 67,5 кілометра (у разі відкриття нових станцій і будівництва нових перегонів - на них теж), а також 774 вагони рухомого складу. Крім того, переможець конкурсу повинен обладнати систему відеоспостереження на 37 станціях.

Загальна сума інвестицій в будівництво, відповідно до конкурсних пропозицій, передбачалася в сумі близько 100 мільйонів гривень.

У лютому 2018 року стало відомо, що КМДА розірвала угоду з компанією Mosquito Mobile. Генеральний директор Київського інвестиційного агентства Олег Мистюк заявляв, що за останній рік Mosquito Mobile перестала займатися розширенням мережі Wi-Fi у столичному метро через фінансові проблеми.