28 січня супутникові телевізійні сигнали каналів 1+1, 2+2, ТЕТ, ПЛЮСПЛЮС та Бігуді було закодовано / фото УНІАН

Учора, 28 січня, о 23:59 супутникові телевізійні сигнали каналів 1+1, 2+2, ТЕТ, ПЛЮСПЛЮС та Бігуді групи 1+1 media було закодовано системою умовного доступу «Verimatrix». Це означає, що переглядати їх на супутнику відтепер можливо виключно через офіційних супутникових операторів на платній основі, або ж обравши інший легальний спосіб трансляції: кабельне, цифрове (Т2) або інтернет-телебачення.

Наразі абоненти супутника, які не підключились до офіційного оператора, можуть спостерігати на згаданих вище телеканалах групи 1+1 media інформаційну плашку наступного змісту: «З 28 січня супутниковий сигнал цього телеканалу закодовано. Звертайся до офіційного супутникового оператора, щоб отримати доступ до телеканалу»

Читайте такожГрупа 1+1 media повідомила про перенесення дати кодування супутникового сигналу телеканалів на 28 січня 2020 року

Відео дня

У рамках реалізації останнього етапу переходу на закодований супутниковий сигнал та для забезпечення перехідного періоду для тих абонентів, які не встигли завчасно подбати про доступ до телеканалів, УНІАН ТБ продовжить мовити у відкритому доступі на короткочасний період після кодування. Під час цього перехідного періоду на каналі буде розміщене нагадування для глядачів: «Супутниковий сигнал більшості українських телеканалів закодовано. Якщо ти не маєш можливості їх дивитися, звернися до офіційного телевізійного оператора». Про точну дату кодування УНІАН ТБ буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, що після кодування у відкритому доступі на супутнику залишаться державні, а також ряд інформаційних та регіональних телеканалів, а тому глядачі продовжать мати доступ до актуальної та правдивої інформації від українських ЗМІ. Серед них – телеканал 1+1 international, програма передач якого включає випуски ТСН та новини з УНІАН ТБ. Система кодування цього каналу не зміниться, а отже ті глядачі, які вже дивляться його на супутнику, продовжать мати доступ до каналу без будь-яких змін у технічному плані.

Тим абонентам, які бажають продовжити переглядати закодовані канали на супутнику, необхідно здійснити декілька кроків для відновлення такої можливості:

  • Придбати та встановити новий супутниковий тюнер, який підтримує систему кодування «Verimatrix». Впізнати його можливо за маркуванням «УТБ» – рекомендуємо обов’язково звертати на це увагу аби не натрапити на пристрій, який не працюватиме;
  • Підключитися до офіційного оператора супутникового телебачення;
  • Обрати пакет каналів серед тих, які пропонують офіційні оператори супутникового телебачення, та сплачувати його щомісячну вартість.