Ілюстрація REUTERS

Відділ кіберзахисту технологічної компанії Google за минулий тиждень, 6-12 квітня, заблокував у світі понад 18 мільйонів шахрайських листів, які відправлялися зловмисниками від імені державних органів охорони здоров'я та Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Читайте такожВООЗ запустила чат-бот в Messenger для боротьби з дезінформацією про коронавірус

Про це повідомила прес-служба компанії у своєму офіційному блозі.

Відео дня

Крім цього, за цей період Google заблокував 240 мільйонів спам-повідомлень, за допомогою яких правопорушники намагалися дістати фінансові кошти користувачів інтернету.

У компанії підкреслили, що для забезпечення конфіденційності даних користувачів потрібно дотримуватися правила кібербезпеки, зокрема уникати завантаження невідомих файлів.

Як повідомляв УНІАН, компанія Google з 3 квітня публікує звіти про переміщення людей у 131 країні світу, щоб допомогти організаціям охорони здоров'я відстежувати скупчення людей в умовах поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Також Google інвестує 800 мільйонів доларів на боротьбу з пандемією коронавірусу.

Довідка УНІАН. Google - глобальна технологічна компанія в складі холдингу Alphabet, інвестує в інтернет-пошук, хмарні обчислення та рекламні технології. Є однією з найбільших технологічних компаній світу.