Очікується, що наступне покоління iPhone SE повністю повторить дизайн попереднього / фото REUTERS

Вихід нового бюджетного Айфона може підштовхнути майже півтора мільярда Android-користувачів перекочувати до лав фанатів Apple.

До такого висновку прийшли аналітики брокерської й банківської компанії JPMorgan, передає Reuters.

Читайте такожТри iPad, п'ять Mac, AR-гарнітура та iPhone 14 без "чубчика": чого чекати від Apple у 2022 роціЯк зазначають аналітики, в першу чергу перейти на iOS зможуть власники Android-гаджетів початкового й середнього рівня виробництва таких компаній, як Samsung та HUAWEI. Крім того, близько 300 млн власників старих моделей iPhone можуть придбати новинку переважно через підтримку 5G.

Відео дня

Вказується, що важливу роль в цьому зіграє програма trade-in з можливістю обміну старого Android-пристрої на новенький Айфон зі знижкою. Подібного роду обмін дозволить знизити вартість смартфона до $269 – 369.

JP Morgan прогнозує, що у 2022 році Купертінівці зможуть продати 30 мільйонів iPhone SE нового покоління, а загалом поставити 250 мільйонів телефонів, що на 10 мільйонів більше, ніж у минулому фінансовому році. Аналітики вважають, що в довгостроковій перспективі iPhone SE з підтримкою 5G переманить на iOS приблизно 1,4 мільярда Android-користувачів.

Очікується, що новий iPhone SE вийде в першому кварталі 2022 року, тобто в січні, лютому або березні. Новинка навряд чи буде кардинально відрізнятися від поточного покоління, хоча й отримає оновлений процесор.

Вас також можуть зацікавити новини: