Ілюстрація REUTERS

Більш ніж половину всіх міжнародних грошових переказів українці отримують у цифровому вигляді, повідомила прес-служба «ПриватБанку».

Читайте такожОчікують $10 мільярдів: НБУ знизив прогноз переказів від заробітчан на $2,5 мільярда

Як наголошується в релізі, у квітні 2020 року частка міжнародних грошових переказів, які українці отримали або відправили в цифровому вигляді через онлайн-банкінг "Приват24", досягла 63%, що на 8% більше в порівнянні з лютим і на 16% - у порівнянні з квітнем 2019 року. При цьому у квітні кожен другий закордонний переказ (48%) був здійснений через смартфони й мобільний "Privat24", ще 15% клієнтів отримували або відправляли перекази через веб-версію "Приват24".

Відео дня

Всього, за даними «ПриватБанку», кількість українців, які отримують міжнародні грошові перекази готівкою, за березень-квітень скоротилася з 37% до 21%. Частка переказів, здійснених через термінали самообслуговування і банкомати, зросла з 6% до 9%.

За прогнозами «ПриватБанку», до кінця 2020 року частка грошових переказів, які українці здійснюють дистанційно, збільшиться до 75%, насамперед, завдяки стійкому зростанню операцій у мобільному банкінгу. Кількість переказів, які здійснюються у відділеннях банку, до кінця 2020 року продовжить скорочуватися до 15%.

Як повідомляв УНІАН, за перші чотири тижні дії карантину обсяги оплат усіх видів товарів та послуг в мережі POS-терміналів «ПриватБанку» зросли на 10%.

Раніше «ПриватБанк» повідомив, що протягом карантину, запровадженого владою в рамках заходів з протидії поширенню в країні коронавірусу, не буде нараховувати фіксовану комісію торговим підприємствам, що тимчасово припинили діяльність через карантин, які користуються POS-терміналами банку.