Як відкалібрувати батарею смартфона / фото ua.depositphotos.com

Проблеми з зарядкою акумулятора смартфона не рідкість, причому з ними стикаються не тільки власники старих моделей смартфонів, які вже відслужили своє, але й власники абсолютно нових.

Найчастіше всі власники Android-смартфонів та планшетів скаржаться на батарею, яка занадто швидко вичерпується й через це Інтернет забитий купою лайфхаків, які дозволяють поліпшити автономність вашого пристрою.

Втім, є інший принциповий момент, про який потрібно знати тим, хто стикається з подібною проблемою – це калібрування батареї. Як зробити її швидко та безпечно, читайте в статті нижче.

Відео дня

Існує величезний шанс, що на певному етапі експлуатації ви зіткнетеся з неприродною роботою акумулятора всередині мобільного гаджета. Переважно причинами такої розсинхронізації можуть бути:

Читайте такожЯк прискорити Wi-Fi на смартфонах Xiaomi: простий лайфхак, про який більшість не знає

  • перегрів або переохолодження гаджета;
  • удар або який-небудь системний збій;
  • використання не оригінальних (не рідних) шнурів та адаптера.

Як дізнатися, чи потрібна смартфону калібрування

Перед самою процедурою важливо знати, в яких випадках калібрування батареї буде релевантною. Ось перелік ситуацій, в яких ця процедура може допомогти:

  • Телефон вирубується занадто рано. Рівень заряду в межах допустимого (5-10% заряду), але девайс мимовільно вимикається, як ніби повністю розряджений;
  • Після 100% зарядки рівень знижується з астрономічною прогресією. Яскравий приклад - ви тільки що відключили його від зарядного пристрою, а заряд за лічену мить впав до 90-95%;
  • Ще одним червоним прапором є продовження роботи смартфона навіть після досягнення рівня заряду 0%.

Як швидко відкалібрувати батарею

  • Наберіть на вашому телефоні комбінацію *#9900#;
  • Виберіть пункт Delete dumpstate / logcat;

false
  • Після зарядіть акумулятор до 100%;
  • Наберіть на телефоні *#0228#, після цього у вас повинно відкритися вікно з довідкою про поточний статус акумулятора;
  • Натисніть на кнопку "Quick Start", після чого екран смартфона погасне на кілька секунд. Не панікуйте – в цей час відбувається скидання параметрів контролера батареї та оновлення даних.

false

Якщо індикація мала похибку, найімовірніше, ви побачите, що рівень заряду вашої батареї після оновлення знизився (але ж ще мить тому він був 100%);

В такому випадку знову зарядіть смартфон до 100% і ще раз виконайте процедуру калібрування, поки рівень заряду після відновлення даних не буде відповідати 100-відсоткової зарядки.

Читайте такожTelegram не запускається чи вилітає після оновлення: що робити

Тепер батарея відкалібрована, а індикатор повинен показувати реальний заряд, що залишився.

Вас також можуть зацікавити новини