У 90% випадків номери телефонів, які зазначені в оголошеннях, є фінансовим номером для доступу до онлайн-банкінгу / Ілюстрація REUTERS

Популярним видом шахрайства є списання аферистами коштів з рахунків українців, які виставляють номери своїх телефонів, які фактично є фінансовими номерами, під час розміщення оголошень в інтернеті.

Про це під час брифінг повідомив начальник Управління протидії кіберзлочинам у місті Києві Департаменту кіберполіції Національної поліції України Іван Тимошенко.

Читайте такожМешканка Кривого Рогу крала доступ до онлайн-банкінгу українців і оформлювала на них онлайн-кредити

Відео дня

"У більшості випадків, які ми проаналізували – майже в 90% випадків, номери телефонів, які вказані в оголошеннях, є фактично фінансовим номером для доступу до онлайн-банкінгу", - поінформував Тимошенко.

Він розповів, що спіймана на цій шахрайській схемі аферистка розповіла правоохоронцям цікаву деталь: в процесі пошуку вона шукала найдорожчі товари, розуміючи, що на онлайн-банкінгу людини, яка виставляє на продаж якусь дорогу техніку, дорогу річ, може бути досить суттєва сума коштів.

Онлайн-кредити

У Дніпропетровській області правоохоронці викрили місцеву жительку, яка незаконно оформляла онлайн-кредити на громадян. За попередніми даними, фігурантка обдурила близько 40 потерпілих на більш ніж 300 тис.грн.