Ілюстрація REUTERS

Німецький автомобільний концерн Daimler має відкликати 774 тисячі дизельних автомобілів Mercedes в Європі у зв'язку з "дизельним скандалом".

Читайте такожНаслідки «дизельного скандалу»: Volkswagen змінив голову компанії

Про це повідомляє газета Handelsblatt з посиланням на заяву голови Міністерства транспорту ФРН Андреаса Шойєра, передає Прайм.

Відео дня

Після зустрічі з головою правління Daimler Дітером Цетше міністр заявив, що "через неприпустиме обладнання", яке дозволяє маніпулювати показниками системи викидів, Daimler повинен буде відкликати 238 тисячі автомобілів у Німеччині.

Всього в Європі концерн повинен відкликати 774 тисячі автомобілів на додаток до вже відкликаних по всьому світу мінівенів Mercedes Vito та моделей C і GLC класів.

Раніше повідомлялося, що Федеральне автомобільне відомство Німеччини (BKA) підозрює Daimler в установці на свої транспортні засоби неприпустимого обладнання, яке дозволяє проводити маніпуляції з показниками системи викидів.

У травні BKA зажадав негайно відкликати 6300 мінівенів Mercedes Vito по всьому світу. За заявою Daimler, ці автомобілі потребують оновлення. Тоді міністр транспорту ФРН Андреас Шойер викликав голову Daimler Дітер Цече в міністерство для прояснення ситуації.