СЕТАМ виставило на продаж заарештований російський Boeing 737 / фото setam.net.ua

Державне підприємство СЕТАМ (OpenMarket) повторно виставило на продаж заарештований російський Boeing B 737/524 зі стартовою ціною 17,996 млн грн, повідомила прес-служба держпідприємства.

Читайте такожЛітак "Львівських авіаліній" продали для виплати боргів із зарплати

У повідомленні сказано, що майно перебуває в аеропорту «Київ» ім. І.Сікорського.

Відео дня

Відзначається, що повітряне судно Boeing 737 перший політ здійснило 06 червня 1998 року, а остання дата експлуатації була у жовтні 2015 року.

При цьому повідомляється, що технічний стан і необхідність проведення планових ремонтів невідомі.

Аукціон призначено на 14 лютого.

Як повідомляв УНІАН, літак був заарештований через борг близько 11 млн грн російської компанії Трансаеро перед аеропортом Київ (Жуляни). Boeing прилетів з Москви ще у 2015 році. Наприкінці травня 2018 року цей літак вже намагалися продати за 35,9 млн грн. Однак аукціон не відбувся.

Довідка УНІАН. Державне підприємство «Система електронних торгів арештованим майном» (СЕТАМ) працює з 26 жовтня 2015 року. До цього система електронних торгів СЕТАМ працювала в експериментальному режимі в трьох областях з 1 травня 2014 року.

У вересні 2017 року держпідприємство СЕТАМ змінило назву електронного майданчика для торгів на OpenMarket, а сам майданчик почав використовувати інноваційну криптографічну технологію захисту blockchain. Дана технологія в систему електронних торгів арештованим майном була введена спільно з Державним агентством з електронного урядування, міжнародною компанією BitFury і "Фондом Східна Європа" за підтримки Міністерства юстиції України.