Збитки компанії в 2018 році становлять близько $976 мільйонів / фото pexels.com

Фінансовий директор американської компанії Tesla, що займається виробництвом електромобілів, Діпак Ахуджа цього року залишить свій пост.

Читайте такожApple звільнила 200 співробітників, які працювали над безпілотним автомобілем - ЗМІ

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву голови компанії Ілона Маска.

Відео дня

За словами Маска, слова якого наводить телеканал CNBC, Ахуджа буде займати свій пост протягом ще декількох місяців, а після цього, ймовірно, протягом багатьох років буде старшим радником. Новим фінансовим директором Tesla стане Закарі Кірхорн, який раніше був віце-президентом Tesla з фінансових питань.

Як зазначає CNBC, Ахуджа працював у Tesla довше, ніж більшість інших її топ-менеджерів - близько 11 років. У 2015 році він пішов, однак у 2017 році повернувся.

Раніше Tesla представила корпоративну звітність. Згідно з цими документами, збитки компанії за минулий рік склали близько 976 мільйонів доларів (5,72 долара на одну акцію). Загальна виручка Tesla за 2018 рік становила при цьому приблизно 21,4 мільярда доларів, що є рекордом для неї за весь час існування. У четвертому кварталі минулого року виручка зросла до 7,2 мільярда доларів.

Tesla була заснована в 2003 році. Штаб-квартира компанії знаходиться в американському місті Пало-Альто (штат Каліфорнія). Спочатку Tesla спеціалізувалася на виробництві виключно електромобілів, однак пізніше також стала займатися створенням сонячних батарей та інших енергонакопичувальних систем.