Найбільш активно оформляють авто в Києві / фото УНІАН

 Митниці Державної фіскальної служби (ДФС) в період з 25 листопада 2018 року по 31 січня включно оформили за новими пільговими умовами більш як 65 тисяч автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією, які було ввезено в Україну з 1 січня 2015 року і до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів.

Читайте також"Євробляхарі" анонсували нові акції - вимагатимуть відмінити коефіцієнт віку авто

Як повідомили в прес-службі ДФС, загалом за вказаний період у бюджет сплачено понад 4,1 млрд грн митних платежів.

Відео дня

Зокрема, із загальної кількості розмитнених автомобілів майже 55 тисяч штук перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу, за які автовласники добровільно сплатили 467 млн грн (8500 грн за кожне авто), що звільнило їх від адміністративної відповідальності за дане порушення.

«Найактивніше громадяни оформляють транспортні засоби в місті Києві - майже 10,8 тис. автомобілів, Волинській - 8,7 тис. і Чернівецькій областях - понад 6 тис.», - відзначили в прес-службі.

Також повідомляється, що лише за минулу добу українці оформили майже 3,4 тис. автомобілів на єврономерах, за які сплатили майже 212 млн грн платежів.

У ДФС нагадали, що 22 лютого закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

«Після цього часу власники таких автомобілів платитимуть акцизний податок за повною ставкою», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України прогнозує збільшення кількості розмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією на пільгових умовах до 250-300 тисяч.

З 25 листопада 2018 року в Україні діють зміни до Податкового і Митного кодексів щодо зниження акцизу на легкові автомобілі і посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Зокрема, передбачено введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його обсягу, а також 90-денний пільговий період дії коефіцієнта 0,5 для ставки розрахунку податку за розмитнення автомобілів, ввезених з 1 січня 2015 року до набрання чинності закону.

До ухвалення законів власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів і не чинити тиску на власників транспортних засобів з єврономерами.