Фото Михайло Гула

На Тернопільщино змінено рух транспорту через обвал мосту, який попри обмеження продовжували використовувати водії високотонажного транспорту.

Як повідомили УНІАН в Службі автомобільних доріг Тернопільської області, через обвал мосту рух усіх видів транспорту, який раніше здійснювався через міст у с. Лисівці Тернопільської області (Р-24), перенаправлено дорогами Т-20-01, Т-20-20 та Т-20-15.

Схема об'їзду аварійного мосту на Тернопільщині

Як зазначають дорожники, дорога Р-24 у Тернопільській області роками використовувалася водіями вантажівок як основний коридор для перевезення будівельних матеріалів з кар’єрів з істотним порушенням норм перевезення вантажу, відтак вона зазнала суттєвих ушкоджень.

Відео дня

Минулого року Служба автомобільних доріг у Тернопільській області провела обстеження шляхопроводу у с. Лисівці та обмежила рух аварійною ділянкою мосту задля забезпечення безпечного проїзду. Сам міст було внесено у перелік об’єктів, які підлягають ремонту у 2019 році.

Фото Михайло Гула

За даними дорожників, водії великотоннажного транспорту, попри обмеження, продовжували інтенсивно пересуватися мостом.

«Місяцями водії великотоннажного транспорту ігнорували знаки обмеження руху аварійною ділянкою мосту. Щодня тонни матеріалів перевозили фури з кар’єрів у Скалі-Подільській та Бурдяківцях. Не дивно, що об’єкт зазнав руйнувань», – каже керівник Заліщицької ДЕД Михайло Харук.

Наразі рух дорогою через Ласківці перекрито. У Службі автомобільних доріг області просять дотримуватися схеми об’їзду мосту у селі Лисівці.

Ремонтні роботи дорожники почнуть з настанням сприятливих погодних умов.

Фото Михайло Гула