Нардеп закликав владу зупинити та покарати псевдореформаторів залізниці / facebook.com, sergey shakhov

Влада має заборонити "Укрзалізниці" підвищувати ціна на квитки та передавати у користування приватним компаніям залізничну інфраструктуру.

З таким зверненням до уряду виступив народний депутат від партії “Наш край” Сергій Шахов.

Він обурився фактом, що "Укрзалізниця" готується передати у користування приватним фірмам пасажирські вокзали.

Відео дня

"За спиною в українців уже домовилися про передачу у приватні руки двох залізничних вокзалів. Люди вже “натішилися” платними залами очікувань, платними вокзальними туалетами та платними койкомісцями для ночівлі. Але ще не було в історії України, щоб із пасажирів брали плату за вхід на сам вокзал. Керівництву "Укрзалізниці" та профільного міністерства все до снаги, окрім одного – подолати багатомільярдну корупцію на самій залізниці", – сказав Сергій Шахов.

Другим "весняним подарунком" українцям від залізниці, наголошує народний депутат, буде підвищення тарифів на пасажирські перевезення.

"Керівництво "Укрзалізниці" та профільного міністерства підготували ще один "весняний подарунок" українцям у вигляді підвищення вартості проїзду на 25 відсотків протягом року. А в озвучених планах – двократне подорожчання проїзду! Ці "менеджери" мріють про “економічно обґрунтовані тарифи”, а самі користуються службовими лімузинами й літаками. При цьому й гадки не мають, що українці просто не матимуть за що їздити”, – наголосив Сергій Шахов.

Народний депутат закликав владу зупинити та покарати псевдореформаторів залізниці.

"Наш край" закликає уряд та профільне міністерство зупинити підготовку до розпродажу держмайна та звільнити псевдореформаторів залізниці. Влада має накласти мораторій на підвищення тарифів на пасажирські перевезення й змусити керівництво "Укрзалізниці" зосередитися на подоланні корупції у галузі. Там приховані колосальні резерви для модернізації рухомого складу та збереження тарифів на прийнятному для громадян рівні", – підсумував Сергій Шахов.

Нагадаємо, у департаменті стратегічного розвитку та інвестиційної політики "Укрзалізниці" повідомили, що обирають два залізничні вокзали для передачі у концесію – користування приватним компаніям. Також "Укрзалізниця" планує впродовж цього року підняти тарифи на перевезення пасажирів на чверть. На стільки ж зростуть і тарифи на перевезення багажу. При цьому в держмонополії наголошують, що беззбитковими перевезення будуть у разі підвищення тарифів більш ніж удвічі.