Mercedes-Benz представив перший електричний гоночний болід / фото Mercedes-Benz

Напередодні Женевського автосалону (пройде з 7 по 17 березня) німецька компанія Mercedes-Benz представила електричний гоночний болід EQ Silver Arrow 01.

Читайте такожMcLaren і Mercedes представили нові боліди до сезону-2019 Формули-1

Болід почне виступи в «Формулі-1» та «Формулою Е» в кінці 2019 року, пише The Verge.

Відео дня

«Формула Е» — це окрема гоночна ліга з повністю електричними автомобілями, запущена в 2014 році, яка завоювала популярність серед автолюбителів. До Audi, BMW, Nissan і Jaguar, які вже беруть в ній участь, наступного року також додасться Porsche.

Mercedes-Benz створить заводську команду на базі існуючого колективу у «Формулі Е» — HWA, що допоможе автоконцерну опинитися на стартовій решітці гонки електромобілів.

Прототип свого першого гоночного електромобіля під назвою EQ Silver Arrow Mercedes-Benz представив у листопаді 2018 року. Про свій намір брати участь у «Формулі Е» німецька компанія заявила ще у 2017 році.

The EQ Silver Arrow 01 створювали не повністю з нуля. У «Формулі Е» використовується шасі та силовий агрегат, розроблений французькою та італійською компаніями Spark і Dallara. Американська Lucid Motors постачає акумулятор на 52 кВт/год з використанням компонентів від Sony і блоком управління McLaren. В цілому новий автомобіль володіє потужністю до 340 кінських сил, може розганятися від 0 до 96,5 км/год. за 2,7 секунди та важить 907 кг.

Як повідомляв УНІАН, раніше компанія Mercedes-Benz представила нову модифікацію кросовера GLE останнього покоління – виконання AMG GLE 53 4Matic+.