З Полтави туристи полетіли літаком «Боїнг» 737-700 / фото adm-pl.gov.ua

Полтавський аеропорт відправив перший міжнародний рейс у єгипетське курортне місто Шарм-еш-Шейх.

Читайте такожОмелян анонсував запуск авіасполучення між Києвом і Миколаєвом

З Полтави туристи полетіли літаком «Боїнг» 737-700. Усі 149 посадочних місць були заповнені. Наступний рейс у Шарм-еш-Шейх відбудеться 2 квітня 2019 року.

Відео дня

Про це розповів директор аеропорту Володимир Окара, повідомляє прес-служба Полтавської ОДА.

«Працюємо за домовленістю з туроператором Join Up. Це чартерний рейс. Наступного вівторка всі туристи повернуться до Полтави», ­– сказав Окара.

"З аеропорту Полтави вилетів перший міжнародний рейс нової української авіакомпанії SkyUp. Аеропорт не працював понад 15 років... Зараз повноцінно функціонує", - написав міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook.

Як розповів т.в.о. голови облдержадміністрації Роман Товстий, на відновлення аеропорту в Полтаві витратили близько 68 млн грн. В аеропорту відремонтували злітно-посадкову смугу, оновили світлосигнальне обладнання та провели капітальний ремонт будівлі аеровокзалу. Для того, аби аеропорт працював взимку, потрібно придбати спеціальну машину – діайсер (техніка для обробки літаків рідиною від ожеледі) та пожежний автомобіль.  На це знадобиться ще близько 60 млн грн.   Для відновлення посадкової смуги – близько  30 млн грн. Це будуть гроші з державного бюджету.

З травня з Полтави планують вильоти до турецької Анталії. Рейси спочатку здійснюватимуть раз на тиждень.

Нагадаємо, 20 грудня 2017 року Кабмін надав аеропорту «Полтава» статус міжнародного.

Як повідомляв УНІАН, міжнародний аеропорт "Полтава" 29 липня 2018 року прийняв перший пасажирський рейс після проведення реконструкції. Першим на аеродромі сів літак Як-40 із Запоріжжя.

У січні 2017 року Полтавська обласна рада затвердила програму розвитку та підтримки аеропорту «Полтава» на 2017-2020 роки з обсягом фінансування 351 млн грн.

Довідка УНІАН. Аеропорт «Полтава» побудований протягом 50-60-х років, а новий пасажирський термінал побудований в 1985 році. Розташований в 7 км на захід від міста Полтава. Аеропорт має пасажирський термінал загальною площею близько 5 000 кв. м. і проектну пропускну потужністю 400 пасажирів на годину. Аеродром придатний для експлуатації літаків цілий рік без обмежень, в світлий час доби.