Автомобілі Volvo будуть автоматично обмінюватися інформацією / фото Volvo

Компанія Volvo Cars оголосила, що хмарна система оповіщення про небезпеку на дорозі тепер буде доступна на території Європи.

Читайте такожVolvo оновила системи безпеки для старих автомобілів

Система оповіщення про потенційні загрози та слизькі дороги була вперше представлена в 2016 році в моделях Volvo 90-ї серії в Швеції і Норвегії. З наступного тижня ці функції стануть доступними водіям автомобілів Volvo по всій Європі, пише itc.ua.

Відео дня

Вони входитимуть у стандартну комплектацію всіх нових автомобілів Volvo 2020 модельного року. Ці функції можна також встановити на деякі більш ранні моделі на основі архітектур SPA і CMA, починаючи з 2016 модельного року.

Дослідження Volvo у сфері безпеки показують, що коригування швидкості відповідно до дорожніх умов може радикально знизити ризик аварії. Мережевий сервіс безпеки завчасно попереджатиме про небезпеку попереду та надаватиме час для коригування швидкості руху.

Коли водій автомобіля Volvo, оснащеного такою технологією, включає аварійний сигнал, система надсилає повідомлення усім найближчим автомобілям Volvo, підключеним до хмарного сервісу, попереджаючи водіїв про потенційні загрози попереду. Це особливо корисно на відрізках дороги з поворотами з обмеженою оглядовістю і підйомами.

Система оповіщення про слизькі дороги допомагає інформувати водіїв про поточні дорожні умови та про умови попереду, анонімно збираючи інформацію про стан дорожнього покриття від машин, які знаходяться на дорозі, і попереджаючи водіїв завчасно про те, що вони наближаються до слизької ділянки дороги.

фото Volvo
фото Volvo

Нагадаємо, що минулого місяця компанія Volvo Cars анонсувала впровадження декількох технологій, спрямованих на заохочення кращої поведінки водіїв і безпечнішого водіння. Зокрема, до 2020 року на всіх автомобілях Volvo максимальна швидкість буде обмежена 180 км/год, А з початку 2020-х років компанія встановлюватиме в автомобілях внутрішні камери та інші датчики, які відслідковуватимуть поведінку водія.