Ілюстрація REUTERS

Обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, в Україні в січні-квітні 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс в 7 разів і становить 206,93 тисячі авто.

Читайте такожОмелян хоче запропонувати компанії Tesla побудувати завод в Україні

Про це повідомила прес-служба асоціації "Укравтопром".

Відео дня

Зазначається, що у квітні первинну реєстрацію в Україні пройшли 22,5 тисячі легкових авто.

В результаті частка вживаних автомобілів на первинному ринку становить майже 77%.

"У порівнянні з квітнем минулого року реєстрації ввезених з-за кордону легкових авто з пробігом зросли в 3,5 раза, а їх частка на первинному ринку збільшилася на 28%. Половину цих реєстрацій становили автомобілі старші 10 років", - йдеться в повідомленні.

В асоціації відзначили, що вибираючи стару іномарку, українці частіше віддавали перевагу автомобілям з дизельними двигунами.

"Минулого місяця такі автомобілі охопили 53% первинних реєстрацій, імпортованих авто з пробігом. Водночас частка бензинових авто становить 35%, автомобілів з газобалонним обладнанням - близько 9%, і 3% припало на електромобілі та гібриди",- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що лідером місяці на ринку вживаних авто став Volkswagen, яких було продано 3,7 тисячі машин.

Другий за популярністю стала марка Skoda - 1848 вживаних автомобілів було ввезено і минулого місяця зареєстровано в Україні.

На третьому місці - Renault з результатом 1821 авто.

Також високий попит в українців мали автомобілі марок Opel - 1777 штук і Ford - 1550 штук.

При цьому наголошується, що найбільш популярними моделями серед імпортного секонд-хенду у квітні були: Volkswagen Passat - 1514 штук, Skoda Octavia - 1150 штук і Renault Megane - 1138 штук.

Як повідомляв УНІАН, продаж вживаних автомобілів в Україні за підсумками 2018 року зріс у 2 рази - до 116,8 тисячі штук

Довідка УНІАН. Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році. Засновниками "Укравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України.