Програма відкликання зачепить 540 електромобілів / фото Audi

Німецький автовиробник Audi відкликає частину вже проданих електричних кросоверів Audi e-tron через проблеми з герметизацією акумуляторної батареї, в яку може потрапити волога, що в свою чергу здатне викликати коротке замикання і пожежу.

Читайте такожMazda назвала дату випуску першого серійного електрокара

Програма відкликання зачепить 540 електромобілів, вже доставлених покупцям, загалом дана проблема зачепить 1644 примірники. Жодного реального інциденту ще не відбулося, проте інженери компанії виявили дану проблему в п'яти електромобілях і вирішили не ризикувати, пише itc.ua.

Відео дня

Проблема пов'язана з неякісним ущільненням силового кабелю на ділянці між акумуляторами та зарядним портом. Якщо з якоїсь причини на кабелі накопичується волога, то вона може протекти всередину акумуляторного блоку і викликати замикання. Для виправлення проблеми власників Audi e-tron викличуть до дилерів.

Власникам «проблемних» Audi e-tron дозволяють користуватися своїми електромобілями, однак якщо вони побачать попередження на приладовій панелі, то їм рекомендується припаркувати його, не піддавати заряду і викликати евакуатор. За словами представників Audi, нова партія електромобілів даної моделі вже не має даної проблеми.