Силова установка SQ8 являє собою гібридну систему / фото Audi

Компанія Audi представила заряджену версію купе-кросовера Q8, яка отримала літеру S в назві. Автомобіль оснащений дизельним V8 з подвійним турбонаддувом, а також адаптивною пневмопідвіскою з регульованою жорсткістю.

Читайте такожAudi відкликає свої електрокросовери через ризик загоряння батарей

Дизельний восьмициліндровий мотор під капотом SQ8 має робочий об'єм 4,0 л і оснащений подвійним комбінованим наддувом. В нижньому діапазоні обертів повітря в циліндри компресор нагнітає з електричним приводом, а у верхньому підключається традиційна турбіна. Віддача такого двигуна становить 431 к. с. і 900 ньютон-метрів, пише Autonews.

Відео дня

Крім того, силова установка SQ8 являє собою гібридну систему. Двигуну внутрішнього згоряння допомагає електричний мотор-генератор потужністю 8 кіловатів. У парі з мотором працює восьмиступінчастий «автомат» ZF, а тяга на колеса розподіляється за допомогою фірмової системи повного приводу quattro в пропорції 60:40. Розгін до 100 км/год у SQ8 займає 4,8 секунди, а максимальна швидкість обмежена електронікою на 250 км/год.

SQ8 також оснащується адаптивною пневмопідвіскою з амортизаторами з регульованою жорсткістю. А в якості опції на автомобіль можна замовити повнокероване шасі з поворотними задніми колесами, а також додатковий спортивний пакет, який містить активні стабілізатори поперечної стійкості та електронно-керований міжколісний диференціал.