УЗ восени оголосить тендер на закупівлю пального / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» планує восени оголосити рамковий тендер на закупівлю всього обсягу пального на 2020 рік.

Читайте такожУ Кабміні розповіли, чи чекати українцям паливної кризи через нові міта щодо РФ

Як повідомила прес-служба компанії, про це заявив директор із закупівель «Укрзалізниці» Сергій Довгаленко під час круглого столу з нафтотрейдерами.

Відео дня

«Компанія відкрита до діалогу з надійними постачальниками. Ми закликаємо учасників ринку, більшість з яких вже мають досвід роботи за рамковими угодами з іншими державними компаніями, долучитися до підготовки проекту тендерної документації та надати свої пропозиції. Упевнений, ми зможемо в рамках законодавчого поля врахувати всі зауваження і побажання, які дозволять забезпечити ефективний, прозорий та конкурентний тендерний процес», - цитує прес-служба Довгаленка.

Зазначається, що за результатами круглого столу учасники домовилися, що проект рамкової угоди, підготовлений фахівцями «Укрзалізниці», буде переданий на розгляд учасникам ринку вже на початку вересня.

У прес-службі зазначили, що до круглого столу були запрошені представники компаній, які брали участь у недавній екстренній процедурі закупівлі дизпального, яка була пов'язана зі зривом тендерного процесу, а саме: «Анвітрейд», «Газтрім», «Нафтотрейд-Капітал», «Окко Контракт», «ТД «Сокар Україна», «Торум», «Ойл-Трейд 2018», «Альянс Енерго Трейд», ТОВ «Глуск Україна», «Енерджі Юніон», «Укртатнафта», «БНК-Україна».

Як повідомляв УНІАН, минулого року «Укрзалізниця» перейшла на закупівлю дизельного пального з застосуванням принципів формульного зміни ціни з урахуванням котирувань Platts.

На початку 2019 року «Укрзалізниця» заявляла, що розглядає можливість виходу на зовнішні ринки, до безпосередніх виробників, для закупівлі дизельного пального, з метою зняти істотний тиск на внутрішні ціни в Україні, що часто відбувається під час здійснення компанією закупівель дизеля.