Дорогими рушниками в компанії хотіли заохочувати своїх працівників на офіційних заходах / фото facebook/Kravtsov.Evg

"Укрзалізниця" хотіла закупити рушники і вишиванки у 4 тисячі гривень за штуку для пам’ятних сувенірів і заохочень працівників.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на відповідь УЗ.

Читайте також«Укрзалізниця» хоче восени закупити пального на весь 2020 рік

Відео дня

У компанії, зокрема, пояснили, що рушники і вишиванки "є елементом культурної спадщини держави".

"Зважаючи на зазначене, з метою збереження українських національних цінностей та їх популяризацією в Україні та світі АТ "Укрзалізниця" рушники та вишиванки використовуються як пам’ятні сувеніри під час проведення урочистих та представницьких заходів", – йдеться в офіційній відповіді.

Рушники і вишиванки нібито хотіли використовувати на прийомах, зустрічах, делегаціях, ярмарках і круглих столів.

УЗ наголосила, що резонансні договори закупівлі розірвали. Водночас в АТ не відповіли, чи розпочали аудит цих закупівель, на якій стадії він перебуває і які результати перевірки.

У серпні 2019 року "Укрзалізниця" підписала кілька контрактів на закупівлю 200 вишиванок і 200 рушників на 1,53 млн гривень. Однак після оприлюднення цієї інформації у ЗМІ у компанії пообіцяли відмовитися від закупівлі.

Крім того, керівник компанії Євген Кравцов заявив, що доручить зробити повний аудит закупівель УЗ.

Як повідомляв УНІАН, Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування фактів заволодіння 93,28 млн грн акціонерної компанії УЗ. Слідство встановило, що підозрювані впродовж грудня 2015 року - березня 2017 організували закупівлю для "Укрзалізниці" стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами "Центр забезпечення виробництва" в сумі близько 93,28 млн грн.