BMW покрила новий X6 найчорнішим у світі речовиною / фото BMW

Компанія BMW представила спеціальну версію кросовера X6 нового покоління, розроблену спільно з британською фірмою Surrey NanoSystems.

Читайте такожBMW почала випробування нової "четвірки" (фото)

Про це повідомляє Autonews.ru.

Відео дня

"На кузов автомобіля нанесли спеціальну субстанцію під назвою Vantablack, яка є найчорнішою з відомих у світі речовин", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Vantablack - особлива субстанція, що складається з вуглецевих нанотрубок, яка поглинає до 99,965% всього видимим оком світла, мікрохвиль і радіохвиль. Речовина, розроблене Національної фізичної лабораторії Великобританії (NPL) і Surrey NanoSystems, вперше було представлено на авіасалоні в Фарнборо влітку 2014 року.

"Через практично повну відсутність відбитого світла, що людське око сприймає пофарбований у Vantablack предмет не як щось матеріальне, а як провал до бездонної порожнечі. Показаний на фотографіях кросовер BMW X6 виглядає так, ніби повністю позбавлений обрисів тіла", - підкреслює видання.

фото BMW

Разом з цим автомобілем у Франкфурті дебютує звичайний BMW X6 третього покоління, російські продажі якого почнуться в листопаді 2019 року. Базовим двигуном стане трилітровий шестициліндровий дизель потужністю 265 кінських сил. Крім того, покупцям запропонують автомобіль з двигуном такого ж об'єму, але з чотирма турбінами, який видає 400 кінських сил.

Бензинова лінійка представлена "шісткою" з робочим об'ємом три літри та потужністю 340 сил. Нарешті, топова версія кросовера оснащується 4,4-літровим 530-сильним твін-турбодвигуном, який дозволяє автомобілю набирати першу "сотню" за 4,1 секунди.