фото Audi

Компанія Audi представила доступнішу версію свого електрокросовера Audi e-tron, яка на 25% дешевше за попередню версію.

Читайте такожPorsche показала інтер'єр свого першого електрокара (фото)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"При європейській вартості близько 49,9 тисячі євро (55 тисяч доларів) вона порівнянна за ціною з електромобілем Tesla Model 3 Performance", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що новинка отримала повну назву Audi e-tron 50, на відміну від версії Audi e-tron 55, яка вийшла раніше. Найголовніше зміна полягає в тому, що електромобіль отримав батарею ємністю лише 71 кВт-год на відміну від попередника з батареєю на 95 кВт-год. Відповідним чином змінився і запас ходу - з 399 кілометрів до 299 кілометрів по циклу WLTP. Цікаво, що всі три параметри (ціна, батарея, пробіг) знизилися рівно на 25%.

фото Audi

Батарея Audi e-tron 50 заряджається повільніше на швидкісних зарядках, оскільки підтримується потужність заряду до 120 кВт (в e-tron 55 - до 150 кВт). Однак з урахуванням меншої ємності час заряджання до 100% буде аналогічним. Автовиробник залишив моделі два електродвигуни та систему повного приводу, проте потужність була знижена з 402 к. с. (300 кВт) до 308 к. с. (230 кВт), що привело до відповідного погіршення динамічних характеристик - розгін до "сотні" за 7 секунд, максимальна швидкість - 190 км/год.

У компанії зазначили, що Audi e-tron 50 призначена виключно для європейського ринку, де в кількох країнах існує обмеження на пільги, під яку потрапляють моделі дорожче 50-70 тисяч євро. Перша версія коштувала 79,9 тисячі євро, тоді як друга комфортно потрапляє в діапазон з цінником від 49,9 тисячі євро.