Ілюстрація REUTERS

Компанія Tesla запустила офіційні продажі електромобіля Tesla Model 3 в Південній Кореї, при цьому завдяки субсидіям вартість цієї моделі для кінцевого покупця стартуватиме з позначки всього $26 тис.

Читайте такожTesla посварилася з експертами з безпеки через рекламу

Зазначимо, що раніше корейські покупці електромобілів бренду не мали доступу до подібних пільг від держави, які могли доходити до $21 тис. (26 млн вон). При цьому причина у відмові полягала в досить дивних правилах, за якими «пільговий» електромобіль повинен повністю заряджатися менш ніж за 10 годин від стандартної розетки, пише itc.ua.

Відео дня

Природно, Tesla Model 3 з батареями ємністю від 50 квт до 75 квтг не вкладалася в цей норматив, оскільки була спочатку розрахована на зарядку в швидкісних станціях потужністю до 250 кВт. В таких умовах перевагу отримували електромобілі з невеликим запасом ходу, які встигали зарядити свої батареї навіть від стандартної мережі. Усвідомивши проблему, уряд змінив правило, що дозволило вписати електромобілі Tesla в пільгову програму.

Таким чином, вартість електромобіля Tesla Model 3 в Південній Кореї стартує з позначки $43 тис. (52 млн вон), однак завдяки субсидії в розмірі $7,4 тис. (9 млн вон) і додаткових пільгах на рівні провінцій, мінімальний цінник на цю модель становить всього $26 тис. Для порівняння, в США найдешевша версія моделі зараз коштує $38,990, при цьому після пільг ціна може знизитися до $30,315.

Зазначимо, що Південна Корея є досить великим ринком, щороку там продається більше мільйона автомобілів, при цьому в структурі продажів домінують місцеві бренди Hyundai та Kia. Введення субсидій на електромобілі вже збільшило зростання продажу «зелених» автомобілів, а з урахуванням появи на ринку порівняно дешевої Tesla Model 3 ці темпи повинні зрости ще більше.