Останнє, шосте, засідання у справі SkyUp відбулося 25 вересня / фото flickr.com/riikkeary

Київський апеляційний суд скасував рішення Баришівського суду про зупинення дії ліцензії авіакомпанії SkyUp.

Читайте такожSkyUp працює у звичайному режимі, а позивачка ніколи не купувала у лоукостера квітки – заява авіакомпанії

Як повідомила прес-служба перевізника, останнє, шосте, засідання у справі відбулося 25 вересня.

Відео дня

"Ані громадська організація "Комітет по захисту прав потерпілих від злочинів", ані фейковий "позивач" Оксана Пасенко на суд не з'явилися. Однак комітет в черговий раз заявив про відвід судді. Судова колегія постановила, що така заява - чергове зловживання процесуальними правами, і залишила вимогу громадської організації без розгляду", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після цього Київський апеляційний суд оголосив про скасування постанови Баришівського суду.

"Ми боролися за відкритість, верховенство права і чесну конкуренцію протягом 4 місяців. І врешті-решт перемогли. "Баришівське" рішення визнали незаконним! Іншого результату у правовій державі бути не могло. А ми й надалі запускаємо нові доступні перельоти по Україні та світу і відстоюємо наше з вами #праволетать", - цитує прес-служба засновника компанії Олександру Альбу.

Як повідомляв УНІАН, раніше Баришівський суд Київської області виніс ухвалу про зупинення дії ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines. У документі наголошується, що дане рішення було прийнято у зв'язку з позовом Пасенко Оксани з посиланням на системне невиконання компанією зобов'язань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіаційної безпеки.

Дане визначення було оскаржено SkyUp в Київському апеляційному суді 5 червня 2019 року. Пізніше мешканка Баришівки Оксана Пасенко, від імені якої був поданий позов проти авіакомпанії, написала заяву про відмову від позову.

Довідка УНІАН. Авіакомпанія SkyUp зареєстрована в Києві у 2016 році, а засновником є компанія "ACS-Україна" Тетяни Альби та Юрія Альби, яким також належить туроператор Join Up.