Найпопулярнішою маркою серед імпортного секонд-хенду залишається Volkswagen Passat / фото УНІАН

Обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується за рахунок імпортних поставок, в Україні в січні-вересні 2019 року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зріс в 4,5 раза й становить 321,6 тисячі авто.

Читайте такожКабмін розпорядився не штрафувати нерозмитнені "евробляхи" до 2020 року

Про це повідомила прес-служба асоціації "Укравтопром".

Відео дня

Також повідомляється, що у вересні українці зареєстрували 23 тисячі імпортованих легкових автомобілів з пробігом, що на 26% більше торішнього вересня.

Відзначається, що частка вживаної техніки в первинних реєстраціях становить 76%.

Найпопулярнішою маркою серед імпортного секонд-хенду залишається Volkswagen Passat. За місяць власниками уживаних автомобілів цієї німецької марки стали 1460 українців.

Другий за популярністю стала Renault Megane. Минулого місяця 1315 автомобілів змінили свої іноземні номери на українські.

На третьому місці опинилася Skoda Octavia з результатом 1203 авто.

Автомобілі марки Volkswagen Golf обрали 912 осіб - це четвертий результат на первинному ринку легкових авто, що були в експлуатації.

Замикає п'ятірку лідерів Ford Focus - 798 штук.

Як повідомляв УНІАН, продаж вживаних автомобілів в Україні за підсумками 2018 року зросли у 2 рази - до 116,8 тисячі штук

Довідка УНІАН. Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році. Засновниками "Укравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України.