Поїзди у Росію вирішили не скасовувати заради грошей / фото УНІАН

Залізничне сполучення між Україною і Росією у 2018 році забезпечило надходження в обсязі 3 мільярди гривень до українського бюджету, мови про закриття цього повідомлення поки не йде, повідомив журналістам міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Читайте такожУкраїнським авіакомпаніям можуть компенсувати обліт території Росії

"Питання чутливе. Нагадаю, що у нас фактично цей напрямок в Москву за минулий рік дало 3 мільярди гривень надходжень до бюджету і треба розуміти, що коли ми щось перекриваємо, то знаходимо альтернативні варіанти, як ці потяги можуть їхати, і що ці гроші надходитимуть в економіку іншої країни. У нас є зобов'язання перед Світовою організацією торгівлі, і там передбачено цей транзит і ми поки його не обмежуємо. Якщо буде прийнято рішення на вищому політичному рівні, що ми будемо ізолюватися, то тоді про це буде окремо повідомлено, поки це повідомлення не закривають", - сказав Криклій.

Відео дня

Згідно з розкладом руху пасажирських поїздів на 2018-2019 роках на сайті "Укрзалізниці", з українських міст до Москви курсують близько 20 пар поїздів, а також низка безпересадочних вагонів, зокрема, з Києва, Львова, Миколаєва, Харкова, Одеси та інших.

Як повідомляв УНІАН, на початку лютого "Укрзалізниця" скоротила періодичність курсування поїздів в Росію через падіння попиту. Зокрема, у 2018 році "Укрзалізниця" перевезла до Росії 772,9 тисячі пасажирів, що майже на 20% менше, ніж у 2017 році.

У 2018 році вже були скасовані прямі поїзди та причіпні вагони, які прямували до Росії з Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука та Чернігова.

У жовтні 2015 року Україна заборонила польоти російських авіакомпаній в Україну, а також транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України. У відповідь Російська Федерація як дзеркальні заходи вжила заборону на польоти українських авіакомпаній в міста Росії. Також українські компанії змушені облітати територію Росії при польотах до інших країн.