Ілюстрація REUTERS

PSA Group (бренди Peugeot, Citroen, Opel and Vauxhall) Chrysler і Fiat Automobiles сьогодні, 30 жовтня, оголосили про початок переговорів про можливе злиття.

Читайте такожFiat повністю оновить модельний ряд: подробиці

За інформацією The Wall Street Journal, мова йде про злиття на рівних шляхом обміну акціями, але можуть бути вивчені й інші варіанти здійснення угоди, передає kommersant.

Відео дня

«На тлі недавніх повідомлень ЗМІ про можливе злиття бізнесу Groupe PSA і FCA Group Groupe PSA підтверджує поточні переговори з метою створення одного з найбільших автомобільних виробників світу»,— йдеться в заяві французького автоконцерну. Додаткові деталі учасники переговорів не надали.

У разі успішного завершення переговорів на ринку з'явиться новий автомобільний гігант вартістю $46 млрд, який стане четвертим у світі за обсягом виробництва. Очолить нову компанію, за даними WSJ, нинішній генеральний директор PSA Group Карлос Таварес, а Джон Елкан, який є головою правління Fiat Chrysler, займе аналогічну посаду і в об'єднаній компанії.

Зазначимо, що раніше Fiat Chrysler вела переговори про злиття з іншим французьким концерном Renault. У разі їх об'єднання на автомобільному ринку міг з'явитися новий світовий лідер. Проте переговори зайшли в глухий кут після того, як французький уряд, що є мажоритарним акціонером Renault, зажадав від FCA спочатку отримати однозначне схвалення угоди від іншого члена альянсу з Renault — Nissan, а також гарантувати збереження робочих місць у Франції та виплату дивідендів акціонерам французького автоконцерну.