Fisker показав конкурента Tesla Model X / фото Fisker

Компанія Fisker опублікувала перші офіційні фотографії нового електричного кросовера під назвою Ocean. Такий автомобіль зможе скласти конкуренцію Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC і Tesla Model X.

Читайте такожУ Європі назвали найпопулярніші авто: Tesla Model 3 стала першою серед електрокарів

Відео дня

Кросовер оснастять силовою установкою з двома електромоторами і комплектом акумуляторів на 80 кВт·год, завдяки якому автомобіль зможе проїхати без підзарядки до 480 кілометрів, пише Autonews. Плюс до всього новинка отримає дах з сонячними панелями для додаткового підживлення батарей, що зможе забезпечувати до 1600 «безкоштовних» кілометрів пробігу щорічно.

У компанії відзначили, що електрокар стане першим у світі кросовером з сонячними батареями на всю довжину даху. При цьому сам верх отримає електричний привід — секцію даху можна буде зрушити шляхом натискання кнопки.

Фотографії салону поки не опубліковані, але в Fisker підкреслили, що в його оформленні використовують екологічно чисті матеріали. Наприклад, килимки виконають з переробленого нейлону, отриманого зі старих рибальських сіток. Плюс до всього інженери застосують «надекономну» систему кондиціонування.

Компанія Fisker представить робочий прототип автомобіля 4 січня 2020 р., проте замовлення на нього почнуть приймати вже цього року. При цьому перші кросовери доберуться до замовників не раніше 2022 року.