"Антонов" виграв тендер на поставку Ан-178 у Перу / фото УНІАН

Державне підприємство «Спецтехноекспорт», що входить до складу концерну «Укроборонпром», завершило процедуру підписання контракту з Міністерством внутрішніх справ Республіки Перу щодо постачання багатоцільового транспортного літака Ан-178. Про це повідомила прес-служба Спецтехноекспорту.

Читайте такожЛегендарний український літак святкує ювілей (відео)

«Контрактом передбачено виробництво та поставку українського літака для потреб Національної поліції Перу, надання пакету послуг з навчання, обслуговування та розширеної гарантії.

Відео дня

Тендерна пропозиція компанії «Спецтехноекспорт» стала найкращою, випередивши за підсумковою оцінкою пропозиції основних конкурентів, з-поміж яких були літаки C27J від компанії Leonardo (США-Італія) та CASA C-295 від Airbus (Іспанія)», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що при визначенні підсумкової оцінки, замовник враховував експлуатаційні характеристики літака, терміни поставки, розширені гарантії, навчання персоналу тощо.

У прес-службі відзначили, що завдяки підписанню контракту, Україна відкриває ринок Латинської Америки для нового покоління вантажних літаків «Антонов».

«Зараз компанія «Спецтехноекспорт» веде переговори з потенційними замовниками українських літаків з інших країн цього регіону», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що багатоцільовий транспортний літак Ан-178 розроблений на підприємстві "Антонов", яке входить до складу "Укроборонпрому".

«Ан-178 є подальшим розвитком сімейства регіональних реактивних літаків Ан-148/Ан-158, що пройшли міжнародну сертифікацію.

Максимальна висота польоту Ан-178 – 12,2 км, дальність польоту – 5500 км, максимальна швидкість – 825 км/год. Літак має унікальну форму фюзеляжу, рампу для навантаження і вивантаження габаритних вантажів. Літак здатен сідати і злітати з будь-яких аеродромів, зокрема й ґрунтових», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, «Спецтехноекспорт» протягом семи місяців 2019 року уклав нові зовнішньоекономічні контракти загальною вартістю 337 млн доларів, що є рекордним показником за останні десять років.

Довідка УНІАН. «Спецтехноекспорт» - державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство, основною сферою діяльності якого є експортно-імпортні відносини на світовому ринку продукції та послуг військового і подвійного призначення. Підприємство залучає в Україну передові технології та методи організації виробництва, реалізуючи спільні з іноземними партнерами проекти, сприяє проведенню наукових досліджень у сфері військових технологій.