Депутати прийняли черговий закон про відтермінування штрафів для "євробляхерів" / фото УНІАН

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, яким вносяться зміни до Митного кодексу України для звільнення від відповідальності до 31 грудня 2019 року за порушення митних правил під час ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією для особистого користування.

Читайте такожВ Україні можуть ухвалити закон про розмитнення авто за близько 35% від його вартості: деталі

Як передає кореспондент УНІАН, за прийняття законопроекту в першому читанні проголосували 311 депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Відео дня

Доповідаючи щодо законопроекту №2288, заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук повідомив, що 22 вересня 2019 року набув чинності Закон України, яким тимчасово, до 31 грудня 2019 включно, особи, відповідальні за дотримання умов (вимог) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту стосовно транспортних засобів особистого користування звільнені від відповідальності.

«Метою прийняття закону було відтермінування застосування посилених санкцій за порушення митних правил під час ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митну територію України у митному режимі тимчасового ввезення та переміщення їх з цієї території в митному режимі транзиту, проте в повному обсязі ця мета досягнута не була. У зв'язку з цим виникла необхідність у внесенні до Митного кодексу України додаткових змін», - сказав він.

Ковальчук зазначив, що штраф у розмірі 170 тис. грн залишався і багато громадян скаржилися на його непідйомний розмір.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом від відповідальності звільняються особи, які ввозять транспортні засоби для особистого користування.

При цьому накладення штрафів передбачено для осіб, які ввозять транспортні засоби для комерційного користування.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2018 року Верховна Рада України прийняла закон, яким, зокрема, до статей 469, 470 і 481 Митного кодексу України, внесені зміни, спрямовані на посилення відповідальності за перевищення термінів транзиту, тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією та передачу їх у користування третім особам.