Переможець тендера повинен провести ремонт ділянки дороги поблизу села Бикова Гребля / фото УНІАН

Переможцем міжнародного тендера на капітальний ремонт дороги М-05 Київ-Одеса в межах Київської області стала турецька компанія Onur.

Читайте такожСто нових шкіл і сто садків: Гончарук анонсував масштабні відновлення інфраструктури

Як повідомила прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор), тендер проводився в рамках реалізації проекту Пан'європейського коридору між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку проекту «Європейські дороги» між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Відео дня

Відзначається, що переможець тендеру повинен провести ремонт ділянки дороги від з'їзду на Білу Церкву до села Бикова Гребля. Ремонт становитиме близько 11 км дороги, включаючи дорожні, мостові, дренажні та допоміжні роботи.

Також переможець тендера повинен провести ремонт ділянки дороги поблизу села Бикова Гребля до кордону Білоцерківського і Ставищенського районів. Це близько 15 км дороги, включаючи дорожні, мостові, дренажні та допоміжні роботи.

Також планується ремонт ділянки від кордону Білоцерківського і Ставищенського районів до смт Ставище - близько 15 км дороги, включаючи дорожні, мостові, дренажні та допоміжні роботи.

У прес-службі зазначили, що ремонт дороги Київ-Одеса є одним із пріоритетних проектів «Укравтодору» в 2020 році.

«Це дорога міжнародного значення і один з основних транспортних коридорів країни, який об'єднує промислові, адміністративні, культурні центри України з морськими портами і забезпечує транзитні автотранспортні перевезення. Дорога Київ-Одеса є складовою частиною міжнародного транспортного коридору - європейського коридору Е95 Гельсінкі-Київ-Одеса-Димитровград-Александруполіс протяжністю 504,6 км і проходить через Київську, Черкаську, Кіровоградську, Миколаївську та Одеську області», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, "Укравтодор" планує протягом трьох років відновити 7 тис. км доріг державного значення, які знаходяться в аварійному стані.

Довідка УНІАН. Турецька компанія Onur працює на ринку з 2004 року. Компанія проводить роботи з будівництва та реконструкції в Хорватії, Україні, Тунісі, Молдові, Омані, Екваторіальній Гвінеї і Туркменістані.