Представники Микитася на прес-конференції

Засідання наглядової ради ПАТ «Київметробуд» від 3 січня, на якому директором підприємства було призначено Костянтина Салія, відбулось з порушенням закону, а отже його рішення не мають юридичної сили. Про це заявила представниця одного з акціонерів – компанії «Сан Кепітал» – в наглядовій раді «Київметробуду» Лілія Бойко під час пресконференції, яку давали представники Микитася з нагоди призначення "своєї" людини директором підприємства.

«19 грудня 2019 року компанія «Сан Кепітал» відкликала своїх представників Пацюка та Чекету з наглядової ради та призначила мене та пана Самойленка своїми представниками в наглядовій раді. Відповідне повідомлення розміщене на офіційному веб-сайті ПАТ «Київметробуд», як того вимагає статут. Чому, коли 3 січня 2020 року відбулося термінове засідання наглядової ради, ви не повідомили мене та не запросили до участі? Чому замість мене та мого колеги Самойленка в засіданні беруть участь інші особи, які втратили свої повноваження за відповідним повідомленням від 19 грудня?» – запитала Бойко в голови наглядової ради Олега Токарєва.

У відповідь Токарєв почав розповідати, що вперше чує про те, що хтось з акціонерів відкликав своїх представників з наглядової ради, мовляв, така інформація до них не потрапила. А потім і взагалі звинуватив представницю акціонера в маніпуляціях, мовляв, і документ, за яким вона отримала повноваження, – маніпулятивний.

«Нагадую, що дана інформація, як того вимагає статут, міститься на сайті «Київметробуду». Дане повідомлення розміщене там ще від 19 грудня 2019 року», – наголосила Лілія Бойко, але Токарєв, як і інші присутні на брифінгу, проігнорували ці слова, модератор перебив представницю «Сан Кепітал» та більше не давав їй слова.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що намагання замінити менеджмент «Київметробуду» є спробою рейдерського захоплення підприємства одіозним екс-головою «Укрбуду» Максимом Микитасем, який, перебуваючи під слідством, нещодавно спробував втекти з країни.